Sportsskader
Alcare, tidligere Helseklinikken, har i over 38 år været et alternativt svar på det etablerede lægesystems behandlinger af sportsskader.
I de første 18 år af klinikkens historie benyttede vi udelukkende zoneterapi til at kurere sportsfolks skader. Ved zoneterapi øges blodcirkulationen til de ramte områder op til 5 gange den normale hastighed, kroppen danner sit eget morfin i større mængde, den slapper mere af og helingsprocessen foregår meget hurtigere. Et eksempel på dette er en “fibersprængning”, hvor man i det etablerede system giver massage, ultralyd, laser og træner musklen op. Dette tager tid, og hvem har det som sportsudøver? Typisk tog en fibersprængning 4 – 6 behandlinger over en uges tid at kurere med zoneterapi, mens ventetiden ved anden behandling var betragtelig længere.
Sportsfolk af alle kategorier fra små og større klubber har i de første 18 år brugt Alcare som behandler, og blandt klinikkens kunder var Brian og Michael Laudrup, stort set alle fodboldlandsholdsspillere fra 1990´erne, fodboldspillere fra England, Skotland, Frankrig, badmintonspilleren Poul Erik Høyer, håndboldspillere fra FC Midtjylland o.s.v. Som vi ser det – et så rigt udvalg, at det må kaldes en kæmpe succeshistorie.
Vi fjerner årsagen til skaden
Tiden forandrer sig, og det gør mennesket også. Det ekstraordinære pres, der ligger på det moderne menneske, har udhulet vores immunforsvar i en sådan grad, at vi i dag ikke ved zoneterapi alene kan kurere sportsskader, så de holder. Derfor bruger vi vores test til at sørge for en 100% blodforsyning til kroppen og til at fjerne selve årsagen til skaden, så den ikke dukker op igen. Det er værd at huske, at kommer de samme skader igen og igen, er årsagen ikke fundet.
Et eksempel på dette er den legendariske fodboldspiller Allan Shearer, som 5 gange i sin karriere blev opereret i sin lyske, først i højre – så i venstre – så i højre – osv. Når vi arbejder med lyskenskader, er årsagen leveren og dens rester af giftstoffer, vira, bakterier, og det er det, vi arbejder med.
I foråret, sommeren og efteråret 2011 har vi haft 6 ungdomsspillere fra B93 og Lyngby i behandling for lyskeskader, og i samtlige tilfælde har vores arbejde med leveren resulteret i nogle superglade drenge, som nu kan spille igen uden gener – nogle af dem efter mere end 1 års skadeshelvede.
Behandling af sportsskader tager altså lidt længere tid end i de gode gamle dage, men hellere det, end ikke at få fat i årsagen og blive tvunget til evindelige pauser.